Fast Lane
 

Laverty és Folger privát BMW-n

Laverty és Folger privát BMW-n: a mai napon bejelentették, hogy 2021-ben nem két, hanem négy darab BMW fog rajthoz állni a Superbike világbajnokságon, méghozzá nem is akárkikkel. A gyári csapatból kikerülő ír Eugene Laverty az olasz RC Squadra Corsénál folytatja, míg a német Jonas Folger és a szintén német Bonovo Action csapat az idei két szabadkártyás beugrás után jövőre teljes szezont futnak. Laverty idén mérsékelt teljesítménnyel a 15. helyen végzett a Superbike vébén, Folger viszont az IDM Superbike-ban az összes futamot megnyerve lett bajnok. A privát csapatok a gyárihoz hasonlóan a vadonatúj BMW M 1000 RR modellel fognak versenyezni.

Fast Lane
 

Supersport rövidhírek

Supersport rövidhírek: két igazolást jelentettek be a napokban a 2021-es Supersport VB-t illetően. Raffaele de Rosa három év után otthagyja az MV Agustát: jövőre már az Orelac csapat Kawasakiján fog ülni. Nacho Calero csapata idén még csak a Superbike-ban versenyzett, de 2021-ben a hatszázas géposztályban is indítanak motort. A 2016-os Superstock1000 kupagyőztes nem tudott futamot nyerni az olasz márkával, bár 11-szer állhatott fel a dobogóra. Szintén márkaváltás: a ParkinGO csapat jövőre Kawasakiról Yamahára vált. A versenyzőjük ugyanúgy a 2019-es Supersport300 világbajnok, a mindössze 18 éves Manuel González lesz, mint idén. González fiatal kora ellenére kiválóan helytállt a 600-as géposztályban: a szezon valamennyi futamát a legjobb tízben zárta, a tabellán pedig a hetedik helyen végzett. A ParkinGO és a Yamaha nyerő kombinációt alkothatnak ismét, hiszen 2011-ben velük lett Supersport világbajnok Chaz Davies.

Fast Lane
 

Mir 20. helyének háttere

Mir 20. helyének háttere: A frissen avatott MotoGP világbajnok a mezőny hátsó traktusából lesz kénytelen nekivágni a szezonzáró futamnak, aminek azonban nem a formavesztés a legfőbb oka. A spanyol elmondása szerint elektornikai problémáik adódtak a nap folyamán, így gyakorlatilag az egész szombatot dobhatták a kukába. A suzukis azonban nagy felzárkózást ígért, és hozzátette, hogy vasárnapra az elektronika probléma megoldódik, azonban a részletekről, valamint arról, hogy pontosan mi is volt a gond, nem mondhat többet.

Fast Lane
 

Bradl aero csomagot tesztelt Jerezben

Bradl aero csomagot tesztelt Jerezben: Stefan Bradl, a Honda MotoGP projektjének tesztversenyzője Jerezben próbálta ki a HRC legújabb aero fejlesztéseit az RCV-n. A Superbike 11 versenyzőjén kívül tehát a német motoros is pályára gurult a Honda néhány fejlesztésével. Az első szembeötlő változás az airbox nyílás, ami nagyban különbözik az előző verziótól. Sokkal magasabb és szűkebb (inkább vertikális elhelyezést kapott), mint amit a szezon során megszokhattunk a Hondákon. Nem a Honda az első gyártó, aki erre a megoldásra váltott, hiszen a Ducati már tavaly, a KTM és a Yamaha pedig ettől az évtől kezdett el hasonló megoldást alkalmazni. Az airbox kialakítása, valamint a levegő beáramlási mennyisége és sebessége jótékony hatással lehet a motorblokk teljesítményére, azonban csak egy bizonyos pontig, mindazonáltal, hogy amennyiben ez megvalósul, a vezethetőség, az erőátvitel és a nyomaték sem mellékes szempontok a tényleges teljesítménynövelés szempontjából. Az airbox nyílás kialakításán túl a másik szembetűnő változás az új aero csomag. Nagyobbak lettek a motoron elhelyezett légterelő szárnyak, ugyanakkor extra részeket tartalmaznak az eddig megszokotthoz képest. Nem csak a felületük növekedett azonban, hanem egy úgynevezett véglemezt is kaptak. Ezen légterelőknek egyébként a MotoGP-ben más a funkciójuk, mint a Forma1-ben, mondhatni pont az ellenkezője. Hatékony leszorító erőre van szükség, amikor a motor közel egyenesen áll, tehát kigyorsít vagy épp a féktávon van. A kanyarokban azonban, amikor a motor le van döntve, nem optimális a túl sok leszorító erő, hiszen az túl nagy súlyt helyezne az első kerékre.

Fast Lane
 

Kallio helyettesíti Lecuonát

Kallio helyettesíti Lecuonát: miután Iker Lecunoa a szezonzárót is kénytelen kihagyni a koronavírus-fertőzése miatt, a KTM bejelentette, hogy a kezdetek óta a csapat teszt-és tartalékversenyzője, a finn Mika Kallio fogja helyettesíteni a spanyol versenyzőt a Tech 3 csapatnál a szezonzáró Portugál Nagydíjon. Kallio utoljára a tavalyi valenciai szezonzárón állt rajthoz - az év utolsó futamain helyettesítette a csapattól évközben távozó Johann Zarcót. A finn akkor a 12. helyen végzett.

Fast Lane
 

Szerződéshosszabbítás a Dunloppal

Szerződéshosszabbítás a Dunloppal: a mai napon bejelentették, hogy három évvel meghosszabbították a Dorna és a Dunlop közötti szerződést, mely értelmében továbbra is a Dunlop lesz a kizárólagos gumibeszállító a Moto2 és Moto3 kategóriákban legalább 2023-ig. A Dunlop az utánpótlássportban is aktívan jelen van, hiszen ők a gumibeszállítói az olyan sorozatoknak, mint a Red Bull Rookies Cup, Honda British Talent Cup, Northern Talent Cup vagy az Idemitsu Asia Talent Cup.

Fast Lane
 

Tragédia a Brazil Superbike-ban

Tragédia a Brazil Superbike-ban: a mindössze 23 éves Matheus Barbosa a Brazil SBK bajnokság ötödik, interlagosi fordulójában, halálos balesetet szenvedett. Még tíz kör volt hátra a versenyből, amikor az utolsó előtti kanyarban elvesztette az uralmát a Suzukija fölött, és olyan balszerencsés módon ütközött a pálya melletti korlátnak, hogy a helyszínen belehalt sérüléseibe. Az orvosi stáb egy percen belül a helyszínre ért, de ők is már csak a halál beálltát tudták megállapítani. Barbosa nagyon tehetséges motoros volt, korábban megnyerte a Brazil Supersport bajnokságot is. Halálakor a tabella negyedik helyén állt. Aki szeretné megtekinteni a balesetet, az ezen a linken teheti meg: https://twitter.com/chapoisat/status/1325757669785952257 Nyugodjék békében!

Fast Lane
 

Asparék GasGas-ra váltanak Moto3-ban

Asparék GasGas-ra váltanak Moto3-ban: a minap bejelentették, hogy az idén KTM-el versenyző (és Albert Arenas-szal bajnokesélyes) istálló jövőre márkát vált. Érkezik a Moto3-ba ugyanis egy új márka, az 1985-ben alapított spanyol GasGas. Ám a motor aligha fog különbözni a KTM-től és a Husqvarnától, lévén hogy a céget tavaly vásárolta meg a KTM, így az osztrák gyár már három márkával is jelen lesz a legkisebb géposztályban. A csapat pilótái Sergio Garcia, valamint az idei Moto3 Junior világbajnok Izan Guevara lesznek.

Fast Lane
 

Vietti jövőre a Moto2-ben

Vietti jövőre a Moto2-ben: Celestiono Vietti “házon belül” a VR46-tal lép feljebb a Moto2-be (a MotoGP-be távozó Luca Marini helyére) és társul Marco Bezzecchivel a középső kategóriában. A 19 éves motorosnak az idei a második teljes szezonja a vb-n, azon belül is a Moto3-ban. 2019-ben egy pole pozíció és három harmadik hely volt a legjobb eredménye egy év végi összetettbeli hatodik hellyel, idén viszont már kétszer is tudott nyerni, további két alkalommal pedig felállhatott a pódiumra. Jelenleg harmadik a bajnokságban Albert Arenas mögött húsz ponttal, tehát papíron akár még meg is nyerheti a világbajnokságot a legkisebb géposztályban.

Fast Lane
 

Veszélyben Rossi indulása - Gerloff helyettesítheti Valenciában

Veszélyben Rossi indulása - Gerloff helyettesítheti Valenciában: meglehet, hogy Valentino Rossi a valenciai fordulókat is kénytelen lesz kihagyni. A koronavírussal megfertőződött legenda visszatéréséhez ugyanis két negatív tesztre van szükség - ám a tegnapi tesztje ismét pozitív lett. Ha a mai is pozitív lesz, akkor tovább csúszik a Doktor visszatérése. A Yamaha ezzel együtt bejelentette, hogy amennyiben Rossi távol kényszerül maradni, a Superbike VB-n vitézkedő amerikai Garrett Gerloff lesz a helyettese.

Fast Lane
 

Xavi Forés visszatér a Brit Superbike-ba

Xavi Forés visszatér a Brit Superbike-ba: A spanyol versenyző jövőre ismét a Brit Superbike Bajnokságban fogja húzni a gázt egy új BMW M 1000 RR nyergében. Csapata az újonnan alakult FHO Racing nevet viseli majd, melyet egy Macau-i vállalkozó, Faye Ho hozott létre. Igaz, nem teljesen új csapat, mivel az idén több évnyi sikeres versenyzés és Man-szigeti TT győzelem után megszűnő Smiths Racinget vette át, sok technikusával - sőt még versenyzőjével is. Forés csapattársa ugyanis a jelenlegi Man-szigeti TT-pályacsúcstartó, valamint többszörös TT- és Macau-i győztes Peter Hickman lesz, aki sok évig a Smiths Racing pilótája volt.

Fast Lane
 

A Repsol és a Honda további két évet hosszabbított

A Repsol és a Honda további két évet hosszabbított: A Repsol spanyol kenő- és üzemanyag gyártó cég 1995 óta névadó szponzora a HRC gyári csapatának, így azt lehet mondani, hogy jelenleg is ismert nevével (támogatójával) ez az alakulat tekinthető a királykategória legrégebbi csapatának. A két fél nemrég újabb két évvel hosszabbította meg együttműködését, ami azt jelenti, hogy 2022 végéig még biztosan Repsol Honda néven emlegetjük majd a Honda gyári alakulatát. Repsol színekben eddig olyan versenyzők nyertek világbajnoki címeket a királykategóriában, mint Mick Doohan, Alex Cirville, Valentino Rossi, Nicky Hayden, Casey Stoner és Marc Marquez

Fast Lane
 

Sebestyén Peti nagyot esett, de jól van

Sebestyén Peti nagyot esett, de jól van: Épp ezen pillanatokban indítják újra a Supersport első estorili futamát, miután azt piros zászlóval meg kellett szakítani. Ennek az oka Sebestyén Peti elég csúnya bukása volt. A csapattól kapott első információk szerint a magyar motoros jól van, azonban a biztonság kedvéért megvizsgálják a sorozat orvosai.

Fast Lane
 

Hatan koronavírusosak a Yamahánál

Hatan koronavírusosak a Yamahánál: A hangvillások bejelentették, hogy összesen hat csapattagjuk, köztük Takahiro Sumi az YZR-M1 projektvezetője kénytelen kihagyni a francia nagydíjat, mivel a koronavírus tesztjük pozitív lett. A távol maradó mérnökök azonban ettől függetlenül folyamatos kapcsolatban vannak a helyszínen lévő csapattal és versenyzőkkel is, ami azt jelenti, hogy az edzések előtt, közben és azt követően is állandó az információáramlás, így ha távolról ugyan, de a lehetőségekhez mérten tudják segíteni a pilótákat.

Fast Lane
 

Lorenzo még mindig csak a 2019-es Yamahát teszteli majd

Lorenzo még mindig csak a 2019-es Yamahát teszteli majd: Október 7-én és 8-án Portimaoban tesztel néhány MotoGP (teszt)alakulat, köztük a Yamaha is Jorge Lorenzóval a fedélzeten. A hangvillások tesztje kapcsán érdekesség, hogy Lorenzo a februári sepangi teszt alkalmával is a tavalyi M1-essel körözött, ez most sem lesz másként. A hivatalos álláspont szerint a japán gyártónak nem volt elég ideje ahhoz, hogy a tesztre felkészítsen egy 2020-as specifikációjú M1-est. Lorenzo ennél fogva leginkább az áttételézs lehető legoptimálisabb beállításaira fog koncetnrálni, segítve ezzel a Yamaha versenyzőit a november 22-i Portugál nagydíjon, illetve abroncsokat tesztel majd a spanyol motoros. A protimaói teszten jelen lesz még a KTM részéről Dani Pedrosa, a Ducatival Micehele Pirro, míg a Hondával elviekben Stefan Bradl gurul majd pályára. Hozzá kell tenni, hogy a királykategória mezőnyének több állandó tagja is körözhet majd szerdán, azonban ők kizárólag utcai specifikációjú gépekkel, azért, hogy szokják és tanulják a pálya vonalvezetését.

Fast Lane
 

Mahias jövőre a Superbikeban folytatja

Mahias jövőre a Superbikeban folytatja: A Supersport világbajnoki pontversenyben ezüstérmet szerző (az utolsó versenyhétvége előtt 58 pontos előnye van a harmadikkal szemben) Mahias 2021-ben tehát megpróbálkozik a Superbike-kal, miután gyakorlatilag hosszabbított jelenlegi csapatával, a Pucetti Kawasakival.. A francia motoros Xavi Fores-t váltja az egyszemélyes alakulatnál, akiknél a hírek szerint Eugene Laverty és Chaz Davies is a tarsolyban volt, azonban végül a 2017-es Supersport világbajnok mellett tették le a voksukat, aki egyébként is a versenyzőjük. Mahias feljebb igazolása egyébként egyúttal azt is jelenti, hogy a 2020-as Supersport világbjanoki pontverseny első két helyezettje (Locatelli a gyári Yamahánál folytatja ugyancsak a Superbike-ban) 2021-ben már biztosan nem fog a 600-asok között menni, ami mások számára nyújt majd lehetőséget arra, hogy bizonyíthasson a Supersportban.

Fast Lane
 

Power megszerezte karrierje 60. pole-ját Ohióban

Power megszerezte karrierje 60. pole-ját Ohióban: Ohióban folytatódott az IndyCar 2020-as szezonja. Az időmérő edzésen Josef Newgarden több, mint egy másodperces előnnyel nyitott Patricio O’Ward és Will Power előtt, azonban Scott Dixon, Colton Herta, Felix Rosenqvist, és még sokan mások tudtak egyből jobb időt autózni nála a következő percekben, azonban nem sokkal később kis előnnyel visszaállt az élre. Az utolsó percekben Will Power vette át a vezetést, és végül meg is nyerte az A csoportot Newgarden, Jack Harvey, Rosenqvist, Rinus VeeKay, Marco Andretti, Herta, O’Ward, Dixon, Zach Veach és Marcus Ericsson előtt. A második csoportban Takuma Sato kezdett legjobban Simon Pagenaud és Alexander Rossi előtt, azonban Ryan Hunter-Reay hamar átlépte őt. A hondást végül már nem is lehetett elkapni, és behúzta a B-csoportot Conor Daly, Alexander Rossi, Graham Rahal, Pagenaud, Max Chilton, Santino Ferrucci, Oliver Askew, Sato, Alex Palou, Charlie Kimball és Dalton Kellett előtt. Mivel Power ideje viszont jobb volt, így ő húzta be a rajtelsőséget. (Fotó: NTT IndyCar Twitter)

Fast Lane
 

Véget ért a „Copy Point-ügy”

Véget ért a „Copy Point-ügy”: a Renault után a Racing Point és a Ferrari is visszavonta fellebbezését a szezon eleje tartó ügyben meghozott döntés ellen, melynek értelmében a rózsaszín csapattól levontak 15 konstruktőri pontot, valamint 400000 eurót is be kellett fizetniük azért, mert a Mercedes tavalyi fékhűtési megoldását használták anélkül, hogy már 2019-ben is bevetették volna. A büntetés súlyosbításának érdekében a McLaren, a Renault, a Ferrari és a Williams is fellebbezett a döntés ellen, míg a csapat természetesen azért küzdött, hogy enyhébb ítélet szülessen. Végül aztán az egészből nem lett semmi, miután az utolsóként kardoskodó olaszok is visszavonták fellebbezésüket, hiszen elérték céljukat, ugyanis sokkal tisztább képet kaptak a másolások ügyében a 2021-es szezont illetően. (Fotó: Formula-1 Media)

Fast Lane
 

Alpine névre vált a Renault 2021-től

Alpine névre vált a Renault 2021-től: Az Olasz Nagydíj napján érkezett a bejelentés, hogy a legendás Alpine sportautó nevét veszi fel a francia gyártó F1-es alakulata. 2021-től Alpine-Renault néven és francia nemzeti színekben láthatjuk a rajtrácson a csapatot, ennek értelmében a Renault motorszállítóként továbbra is jelen lesz az autókon. Az Alpine márkának pedig a Renault jelenlegi F1-es csapatának első embere, Cyril Abiteboul lett az igazgatója. (Fotó: Formula-1 Media)

Fast Lane
 

Van der Mark az élen a bemelegítő edzésen

Van der Mark az élen a bemelegítő edzésen: Michael van der Mark volt a leggyorsabb vasárnap reggel a Superbike bemelegítőjén, mögötte Jonathan Rea, Chaz Davies és a tegnapi győztes Michael Ruben Rinaldi volt a sorrend. A másik bajnoki esélyes Scott Redding a hetedik helyen zárt. A Supersport mezőnyének bemelegítő edzésén az idén továbbra is 100 százalékos Andrea Locatelli végzett az első helyen, Sebestyén Péter a 8., Loris Cresson pedig a 21. időt motorozta. (Fotó: WorldSBK Media)