MotoGP

A legvalószínűbb, hogy Dovi tesztversenyző lesz

A hírek szerint az olasz versenyző számára, a Hondánál, a KTM-nél és a Yamahánál is lenne hely, legalábbis tesztversenyzői pozícióra. Az egyetlen még üresnek mondható versenyzőülés kapcsán nem egyeznek az adott gyártó lehetőségei és az olasz motoros igényei.
Amennyiben reálisak akarunk lenni, akkor aligha valószínű, hogy Andrea Iannone dopping ügye a közeljövőben megoldódik, illetve, hogy az olasz pilóta visszatérne az Apriliához, így némi túlzással úgy is lehet az ő versenyezői helyére tekintetni az Apriliánál, hogy gyakorlatilag kiadó. Arról korábban már beszámoltunk, miszerint a noalei gyár egyik célpontja Cal Crutchlow, azonban mint kiderült Andrea Dovizioso is a kalapban volt. Azért beszélünk múlt időben, mivel sajnos a 2004-es 125-ös világbajnok (menedzsere) által támasztott elvárások nem igazán vannak összhangban az Aprilia lehetőségeivel. Dovi ugyanis állítólag túl sokat kér azért, hogy ott versenyezzen, emellett pedig az Aprilia 2021-et illetően sem túl nagy büdzsével, sem főszponzorral, sem pedig emberi erőforrással nem rendelkezik ahhoz, hogy jelentősen javuljanak. Ennek okaként egyébként sokan a technikai igazgatót, Romano Albesianot teszik felelőssé. 2019 óta ugyanis számos versenymérnök távozott a gyártótól, köztük az Aprilia erőforrás fejlesztéséért felelős menedzsere, Mario Manganelli, aki aztán az AMG Mercedes Forma1-es részlegéhez csatlakozott.
Egy szó mint száz, Dovizioso menedzsmentje úgy látja, hogy versenykörülmények között egyrészről nem lesz jobb jövőre az Aprilia motorja, ráadásul még elegendő financiális hátterük sincsen ahhoz, hogy alkalmazni tudják az tapasztalt olaszt azon az áron, amit a szolgálataiért kér. Emellett, mint azt már említettük, az Apriliának egyszerűen nincsen főszponzora sem. “Vannak lehetőségeink a KTM-nél, a Hondánál és a Yamahánál is.” – mondta Simone Battistella, Andrea Dovizioso menedzsere. A KTM kapcsán már a versenyzői pozíció lehetősége is felmerült korábban, azonban abból sem lett végül semmi. Az osztrák márka kapcsán a tesztpilótai alkalmazás is kérdéses, hiszen a KTM egyértelművé tette, hogy a Dani Pedrosa – Mika Kallio kettőssel kívánják ezt a fajta munkát végeztetni a jövőben is. A Yamahától elvileg távozó Jorge Lorenzo (A spanyol motoros az Aprilia tesztversenyzője lesz) helyére kiváló igazolás lenne Dovi, jelenleg ez tűnik a legkézenfekvőbbnek, azonban a HRC-s lehetőség sem teljesen reménytelen, legalábbis ez a hír járja. Ezzel együtt egyébként elviekben 2021-ben szabadkártyás indulási lehetőségeket is kapna az olasz motoros, akárcsak a Ducatinál azt már Michele Pirro kapcsán megszokhattuk.
 
Maga a tény azonban, hogy Doviziosonak minden bizonnyal tesztversenyzői üléssel kell majd beérni, igen csalódást keltő és egyben szomorú, hiszen méltatlannak mondható egy olyan kaliberű pilóta számára, mint a 34 éves olasz. Az igazsághoz ugyanakkor hozzátartozik az is, hogy Doviék a KTM-mel és az Apriliával szemben is olyan elvárásokat (pénzügyi) fogalmaztak meg, amiket az adott gyártó nem tudott, vagy nem akart teljesíteni. Ennél fogva mondhatnánk úgy is, hogy mindenki a saját sorsa kovácsa is egy kicsit, ugyanakkor természetesen Doviziosonak és menedzsmentjének teljes jogában áll eldönteni, hogy mennyire taksálja magát.

Fotó: Ducati Team


Hozzászólások