F1

A Renault marad a Forma-1-ben

A francia márka vezetősége sokáig gondolkodott, de végül úgy döntöttek, hogy megtartják a királykategóriás projektjüket.
Sokáig megvolt az esélye annak, hogy a Renault sok év sikertelenség után feladja az F1-es projektjét, azonban a ma reggeli vezetőségi ülésen megszületett a döntés: a Renault megtartja gyári csapatát a királykategóriában. Clotilde Delbos, a Renault pénzügyi vezetője és vezérigazgatója így nyilatkozott a Motorsport.com szakoldalnak: „Most már hivatalosan is bejelenthetjük, hogy továbbra is elkötelezettek vagyunk a Formula-1 iránt. A bevezetett költséglimitek nagyon jók számunkra, hiszen így kevesebb kiadással is felvehetjük a versenyt azokkal a csapatokkal, akik többet költenek.”

A csapatfőnök, Cyril Abiteboul azt is hozzátette, hogy sokáig szeretnének maradni: „A motorsportok különleges értéket képviselnek, hiszen óriási a marketingértékük, és a technológia csúcsait is itt vetik be először. Maga a versenyzés egy érzelmi dolog is, és ez fontos a Renault számára. Sokat jelent számunkra ez az egész, ezt pedig bizonyítja, hogy már több évtizede részt veszünk ebben, és sokáig tervezünk maradni. Sokkal egyértelműben meg lehet mutatni a lehetséges vásárlóknak, hogy miért is a te termékedet kellene választaniuk. A márkák történelme és öröksége is rengeteget ad hozzá ehhez.”

Fotó: Renault Sport Media


Hozzászólások