MotoGP

A Suzuki nem vetette el a szatellit csapat ötletét, de…

Érthető módon nem jött jól a Suzuki számára, hogy csapatvezőjük és egyben sikerük egyik meghatározó alakja, Davide Brivio elhagyta őket és a Forma1-ben folytatja tovább. Az olasz csapatmenedzser ezen lépése hatással lehet arra is, hogy a kékeknek jövőre lesz-e szatellit alakulata a MotoGP-ben.
Shinichi Sahara a Suzuki MotoGP projektvezetője továbbra sem zárta ki annak a lehetőségét, hogy 2022-től további két motorja legyen a Suzukinak a királykategória rajtrácsán, azonban a hírek szerint Brivio távozása bizonyos tekintetben szétszakadást okozott a Suzukinál a bővülés kapcsán. “Továbbra is abba invesztálunk, ami nekünk a legjobb.” – mondta Sahara a szatellit alakulat kapcsán. “A szezon során talán több információnk lesz majd.” Egyszóval túl sok mindent nem tudott eláruni a japán, dacára annak, hogy Brivio korábban még arról beszélt, hogy március, valamint április környékén már körvonalazódhat, hogy kivel szerződnek majd. Az olasz szakember személye nem csupán a gyári csapat és annak sikerei számára volt kulcsfontosságú, de a bővülést előirányzó projektben is minden bizonnyal meghatározó szerepet töltött be.
Nem véletlenül hozták szóba a VR46-os alakulatot a Suzukival, illetve szóltak arról a nem hivatalos hírek, hogy a VR46 és a Suzuki előszerződött 2022-re. Amíg Brivio a kékeknél volt, addig kézenfekvőnek tűnt (korábban Rossi csapatfőnöke), hogy a VR46 lehet a Suzuki esetleges szatellit csapata, azonban Brivio távozásával talán ezen a téren is várható némi változás. A japán gyártónál egyébként természetesen jelenleg a legnagyobb kérdés az, hogy ki veszi át idén a gyári alakulat vezetését. Egyes hírek szerint felmerült Livio Suppo neve is, aki a Ducati, valamint a Repsol Honda csapatmenedzsere posztját is betöltötte korábban. A Suzuki jelenlegi álláspontja szerint azonban belső emberrel szeretnél pótolni Briviót.

Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások