MotoGP

Csökkentik 2020-ban a felhasználható motorok számát

A rövid szezon miatt az eredetileg felhasználható motorok számát csökkentik az idényre, a konkrét számot pedig a megrendezett fordulók alapján határozták meg.
A rövidebb 2020-as szezonra való tekintettel, a versenyzőnként felhasználható motorok számát csökkentik az idei évre. Alapesetben, a nem-kedvezményezett gyártók versenyzői hét darab, míg a kedvezményezett gyártók kilenc darab motort használhatnak fel a szezon során. Mivel pontosan még nem tudni, hány versenyt rendezhetnek meg idén, a következő rendeletet hozták meg, melyet a Crash.Net idéz:

„Az FIM, IRTA, MSMA és a Dorna optimista a szezont illetően, de még mindig nem tudni, pontosan hány versenyt rendezhetünk meg. Ezért az a döntés született, hogy csökkentjük a felhasználható motorok számát, ezt fordulónként határozzuk meg, ami pedig a következőt jelenti:”

Nem-kedvezményezett gyártók (versenyzőnként):
-    11 fordulóig: 4 motor
-    14 fordulóig: 5 motor

Kedvezményezett gyártók (versenyzőnként):
-    11 fordulóig: 6 motor
-    14 fordulóig: 7 motor

A nem-kedvezményezett gyártók közé a Ducati, Honda, Yamaha és a Suzuki tartozik, míg a kedvezményezett gyártók az Aprilia és a KTM, ők június végéig fejleszthetik a 2020-as motorjukat.

A Moto3 számára, a katari hétvégét beleszámolva, 12-14 forduló esetén négy, 14-18 forduló esetén pedig öt motor lesz felhasználható. Ezen kívül azt a döntés hozták, hogy a Moto2 és Moto3 kategóriák számára betiltják a teszteket:

„Mivel a bevételek jelentősen csökkentek, a tesztek betiltása egy szintre hozza a mezőnyt, hiszen vannak csapatok, akiknek nem okoz nagy gondolt a jelenlegi helyzet, de vannak, akik a túlélésért küzdenek. A versenypályák elérhetősége is jóval korlátozottabb, mint a normális időszakban, valamint lehetnek egyéb kormányzati korlátozások is. A Dorna szándéka az, hogy az első verseny hetében tesztet biztosítson a csapatok számára. A Dunlop tevékenysége is korlátozott, mivel a személyzet nagy része nem elérhető. Emellett jelezték, hogy nem tudják biztosítani a privát tesztek lehetőségét.”

Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások