MotoGP

Hivatalos: A Ducati is marad 2026-ig

A KTM után másodikként a bolognai istálló jelentette be, hogy meghosszabbították a szerződést a Dornával.
A 2003-ban debütált márka rögtön az első évében futamot nyert, és 2007-ben Casey Stonerrel elhódították az egyéni és konstruktőri bajnokságot is. Egyéni világbajnokságot azóta sem nyert senki más náluk, 2020-ban azonban a konstruktőri pontversenyben újra a Ducati végzett az élen – noha ebben közrejátszott a Yamahától levont pontok, vagy hogy a Suzukival szemben nem 2, hanem 5 pilóta közül számították a pontjait annak, aki az adott hétvégén a legtöbbet szerezte a márkának. Claudio Domenicalli: „A versenyzés mindig alapvető része volt a Ducati brand-nek, és ez a jövőben is így marad. Valójában ez nem csak a szenvedélyt táplálja szerte a világon, hanem egy magas szintű kutatás laboratóriuma a legkifinomultabb összetevők, és a leginnovatívabb tervek tesztelésére. Egyúttal gyakorlóterep is, ahol a fiatal mérnökeink fejlődhetnek, hogy biztosítsák a vásárlóinknak a legkorszerűbb motorkerékpárokat technológiában és érzelmekben kifejezve.

Habár különböző részrehajlások vannak, minden esetben megtérül a tapasztalat, amit a MotoGP-ben szereztünk. Ez a megújított egyezség megerősíti, hogy miközben továbbra is az a terv, hogy a növeljük a termékpalettát a sportmotorokon kívül is, a pályaversenyzés, és a csúcsteljesítményű motorok továbbra is központi elemek a Ducatinál. Köszönettel tartozom a Dorna, és különösen Carmalo Ezpeleta felé, akik nagyszerű munkát végeztek az évek alatt, amitől a MotoGP egy igazán különleges médiafelület."
Carmelo Ezpeleta: "A Dorna Sports büszke a Ducatival folytatódó partnerségére, és köszönjük a gyárnak, hogy hűségesek a sorozathoz. Megtiszteltetés, hogy részesei lehettünk annak, amit az ikonikus olasz gyártó eddig elért a múltban, és izgatottan várjuk az új fejezetet a történetükben a két fiatal sztárral, mint Jack Miller és Pecco Bagnaia. A bennük lévő potenciál és tehetség biztosan az egyik ékköve lesz a 2021-es szezonnak, ami hamarosan kezdődik."
Luigi Dall’Igna: "Örömmel erősíthetem meg részvételünket a MotoGP-ben 2026-ig. Az utóbbi években a Desmosedici GP bizonyítottan az egyik legversenyképesebb motor a rajtrácson, és a 2020-as konstruktőri bajnoki cím tovább erősíti ezt. Habár az idei szabályok nem tesznek lehetővé jelentős technikai fejlesztéseket, ugyanazzal az elszántsággal vágunk neki a 2021-es szezonnak. A cél harcolni a világbajnoki címért a két új pilótánkkal, és megalapozni a jövőbeni elköteleződésünket a bajnoksághoz."

Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások