MotoGP

Hivatalos bejelentésre várva: Marini a királykategóriában

A hírek szerint már csak néhány apró részlet pontosítása, valamint a hivatalos bejelentés van hátra Luca Marini 2021 királykatgeóriás szerepelése kapcsán. Az olasz motoros – ahogyan arra számítani lehetett – az Avintia Racing színeiben debütálhat a MotoGP-ben.
Annak ellenére, hogy papíron az összes hely elkelt a MotoGP-ben 2021-re, nyílt titok, hogy tulajdonképpen még két ülés sorsa kérdéses. Az egyik az Esponsorama (Avintia) Racing motorja, melyen elvileg Esteve Rabat menne jövőre, a másik pedig Andrea Iannone Apriliája. Nos, Az Avintia Ducatijának sorsa akár a napokban eldőlni látszik, mégpedig az előzetes híreszteléseknek megfelelően, miszerint bár Rabatnak élő szerződése van 2021-re, ennek ellenére Luca Marini veszi át a helyét a csapatnál. (Rabat kapcsán eddig azt lehetett hallani, hogy a Ducati a Superbike-ban kínál majd számára “menekülőutat”, tekintettel kontraktusára.) A következő szezonban tehát az Enea Bastianini és Luca Marini kettőssel állhat fel a rajtrácsra az Avtinia Racing, ami egyúttal azt is jelenti, hogy a VR46 alakulata minden bizonnyal csak 2022-ben érkezik a legnagyobb géposztályba. Marini szerződtetésének természetesen a szó hagyományos értelmében véve is megvan az ára, ráadásul elsőre úgy tűnik nem is kicsi.
Egyrészről Marininek szponzor(pénz)t kell vinni az Avintia Racinghez, ráadásul egy főtámogató formájában, mivel a csapat tulajdonosa, Raul Romero kikötötte, hogy nem akar két különböző motort a rajtrácson (ahogyan az jelenleg például az LCR Hondánál van), hanem egy főszponzort szeretne az egész alakult mögé. Ezen kívül az Avintia gyakorlatilag megkapja a VR46-os Moto3-as alakulatot, így a VR46 2021-ben csak a Moto2-ben képviselteti majd magát. Ez alighanem abból a szempontból is egy előkészítő lépés Valentino Rossi csapata számára, hogy 2022-től MotoGP csapattal átvegye az Avtinia helyét a királykategóriában. Az Avintia a Moto3-as csapat működtetési költségeit ugyancsak Marini szponzori hátteréből kívánja/fogja fedezni, így tulajdonképpen azt a két KTM-et kapja az alakulat mellyel idén Vietti és Migno versenyez. Végezetül: Luca Marini elviekben egy GP19-cel menne jövőre.

Fotó: MotoGP Media & Esponsorama Avintia Racing


Hozzászólások