MotoGP

HIVATALOS: Törölték a MotoGP Japán Nagydíját

Lehetséges, hogy Európában teljesítik majd a teljes szezont.
Egyre inkább úgy tűnik, hogy a WTCR-hez hasonlóan Európában zajlik majd a MotoGP teljes 2020-as idénye, miután a Japán Nagydíjat is törölni kellett. Motegiben először 1999-ben versenyzett a gyorsaságimotoros-vb mezőnye, és az utána eltelt négy szezon 2000-2003 után már csak erre a helyszínre látogatott el a királykategória mezőnye a felkelő nap országába.

A helyszínért felelős Mobilityland Társaság elnöke, Kaoru Tanaka a következőket mondta a MotoGP hivatalos oldalán olvasható közleményében: „A Mobilityland folyamatosan készítette elő az idei Japán Nagydíjat. Az európai és japán helyzet is azonban elég kiszámíthatatlan az utazási tiltások miatt. A Dornával végül arra jutottunk, hogy nincs más választásunk, mint törölni az idei Japán Nagydíjat. Tudjuk, hogy a szurkolók és mindenki más is nagyon csalódott lesz emiatt, de sajnos nem tehettünk mást. Köszönjük a megértést!”

A Dorna elnöke, Carmelo Ezpeleta pedig részletesen beszélt magáról a törlésről, és az idei tervekről is: „Nagy szomorúsággal kell bejelentenünk az idei Japán Nagydíj törlését, hiszen már 1986 óta a naptár részét képezte ez a verseny. A MotoGP nagy családja folyamatosan dolgozik, hogy a lehető leghamarabb elkezdhessük a versenyzést, a lehető legbiztonságosabb módon. A FIM, a Dorna, az IRTA és az MSMA együtt úgy döntött, hogy november közepéig a MotoGP Európában marad, és a lehető legtöbb futamot teljesíti majd itt. Ha ezután már nincs gond, akkor jöhetnek a tengeren túli futamok is. Sajnos a japán futamnak a lehetséges időpontok már nem voltak jók, ezért arra a döntésre jutottunk a Mobilitylanddel, hogy töröljük a versenyt. Köszönetet szeretnék nekik mondani, mert mindig is nagyon erősen támogatták a MotoGP-t. A Dorna oldaláról pedig szeretném megköszönni a rajongóknak a megértést, és a türelmet, de sajnos még várnunk kell arra, hogy javuljon a helyzet. Már nagyon várjuk, hogy jövőre Motegibe utazhassunk.”

Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások