MotoGP

Lorenzo jövőre már az Apriliának dolgozhat

A hírek szerint nem tart sokáig Jorge Lorenzo tesztversenyzői megbizatása a Yamahánál, mivel ha minden igaz, akkor a spanyol motoros jövőre már az Apriliának tehet hasonló szolgálatokat, azonban minden bizonnyal jóval intenzívebben.
Többek között a koronavírus járvány okozta korlátozásokból kifolyólag sem úgy alakul(t) eddig Jorge Lorenzo yamahás tesztversenyzői “pályafutása”, ahogyan azt elsőre talán maga a spanyol is gondolta volna. Egyrészről jóval sűrűbb tesztelési lehetőségeket terveztek be a hangvillások, másrészről szó volt róla, hogy Lorenzo esetleg szabadkártyásként elindulhat pár versenyen, harmadrészről az eddig lezajlott összesen két gyakorlás során is csupán a 2019-es motort próbálgatta az ötszörös világbajnok. Mindemellett nem beszéltünk arról a frucsa tényről sem (habár lehet csak számomra furcsaság – a szerk.), hogy a spanyol motorost nem tette be a Yamaha Valentino Rossi helyettesítésére, aki pozitív koronavírus tesztje miatt kénytelen volt kihagyni mindkét aragóni hétvégét. Annyi szent, hogy sok a furcsaság Lorenzo és a Yamaha között, hiszen első ránézésre úgy tűnik, hogy bár a japánok alkalmazták tesztpilótának, azonban érdemi munkát nemigen akarnak rábízni.
Nem csoda, hogy Lorrenzo más munkaadó és egyben lehetőség után néz, ugyanis a hírek szerint 2021-ben már az Aprilia tesztversenyzője lesz, legalábbis erről egyezkedik a noalei gyártóval. A 33 éves motorosnak nagy múlja van az olasz márkával, hiszen a gyakorlatilag Apriliának számító Derbivel versenyzett a 125-ösök között, míg a 250-ben mindkét világbajnoki címét Apriliával nyerte. Nagy szüksége is lenne az Apriliának egy tapasztalat tesztpilótára, hiszen az eredmények tekintetében ők számítanak jelenleg a leggyengébb márkának a mezőnyben, erről a nem túl dicső helyről pedig alighanem ők maguk is szeretnének elmozdulni, pontosabban előrébb lépni. Visszakanyarodva vazonban még a Yamahához: A hangvillások többek között azért sem kapadoznak nagyon Lorenzo megtartásáért, mivel elvielg van rá esélyük, hogy akár Andrea Doviziosot megszerezzék tesztversenyzőnek.

Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások