MotoGP

Lorenzo: „Rossi lassú és pontatlan”

Jorge Lorenzo a saját Vlogjában beszélt többek között arról, hogy mi a véleménye Valentino Rossi jelenlegi teljesítményről, de szóba került például Morbidelli, vagy éppen Vinales is.
„Sokkal többet vártam volna tőle Jerezben, vagy legalábbis javulást az eredményekben.” – kezdte Lorenzo volt csapattársa, Valentino Rossi kapcsán. „Nem mutatták őt sokat a tv-ben, de annál a néhány alkalomnál elhagyta az ideális ívet, elég pontatlan volt. Normális esetben ő az egyik legprecízebb versenyző. Nem csupán lassú, de a mozgása is az, olykor pedig a kanyarbejáratoknál is pontatlan. Meglátjuk, hogy képes lesz-e meglepni minket.” – mondta a spanyol, aki tehát még számolna azzal, hogy a „Doktor” esetleg villant valamit idén. A szezon első négy versenyét követően Rossi neve mellett mindössze négy világbajnoki pont áll, melyek mindegyikét a szezonnyitó futamon gyűjtötte, amikor tizenkettedik lett. Azóta nem szerzett pontot a 42 éves motoros, hiszen a második katari viadalon tizenhatodik lett, Portimaoban elesett, legutóbb pedig Jerezben a tizenhetedik hellyel kellett beérnie. Enyhén szólva sem túl fényes eredmények ezek, szenior kor ide vagy oda, pláne ha azt nézzük, hogy vészesen közeledik az az idő, amikor Rossinak döntenie kell a folytatásra. Korábban úgy nyilatkozott, hogy az első 6-7 versenyt követően határoz majd arról, hogy 2022-ben is kíván-e versenyezni.
Visszatérve azonban Lorenzo Vlogjára: Az ötszörös világbajnok más versenyzőkről is beszélt, így például szerinte Marquez jobb eredményt is elérhetett volna Jerezben, ha nincs a szombati bukása, illetve úgy véli, hogy a Ducati megérett a világbajnoki címre. A spanyol úgy véli, hogy a bolognaiaknak a mostani a valaha volt legjobb motorjuk. „Mondhatjuk úgy is, hogy a Ducati most bármely pályán képes nyerni. Immáron egy teljes motor. Igaz, hogy nem a legjobb kanyarodási tulajdonságokkal rendelkezik, azonban nem veszít ott olyan sokat. Készen áll a bajnoki címre.” – beszélt tulajdonképpen elismerően Lorenzo, aki hasonlóan pozitív gondolatokat fogalmazott meg Franco Morbidelli kapcsán is. „Franco hatalmas mentális erőt demonstrált. Mindig nehéz rosszul kezdeni a szezont, majd ezt követően visszaszerezni a motivációt, de neki sikerült. Tudja, hogy rosszabb motorja van, azonban nem engedi hogy ez zavarja őt, inkább nyomja neki továbbra is. Egyértelműen gyorsabb, mint Maverick és Valentino.”
 
Lorenzo szerint Vinalesnek jobban feküdne a Ducati vagy a Honda
 
Ha pedig már szóba került Vinales, akkor a korábbi yamahás azt is kifejtette, hogy honfitársának szerinte melyik motorok feküdnének a jobban, mintegy célozva ezzel arra, hogy megpróbálkozhatna a váltással. „Vinales ismét jobban teljesített és jobb tempót ment edzésen, mint a versenyen elért eredménye. Az egyetlen pozitívum, hogy ezúttal kevesebb helyet veszített a rajtot követően. Én finomabb kanyarbejárati technikát látok Quartararo és Morbidelli esetében. Talán az ő (Vinales – a szerk.) stílusa jobban passzol a Ducatihoz, vagy Hondához, azonban Yamahával versenyez.” – mondta Lorenzo, aki továbbá például az Aprilia és Aleix Espargaro kapcsán elmondta azt is, hogy szerinte csak idő kérdése és odaérnek a dobogóra.

Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások