F1

Massa szerint nem csak Vettelen múlt a Ferrarival való szakítás

Az ex-F1-es brazil szerint nem mindenről a német világbajnok tehet, ahogyan azt sok mindenki gondolja.
Nemrég bombaként robbant a hír, miszerint Sebastian Vettel és a Ferrari hat közös év után nem folytatja az együttműködést. Sokak szerint ez nagy részben a négyszeres világbajnok teljesítményingadozásának köszönhető, ám Felipe Massa (aki 2008-ban majdnem világbajnok lett a vörösökkel) úgy gondolja, azért ebből a csapat is jócskán kivette a részét:

„Nem lehet elfelejteni azt a napot, amikor a Ferrari megnyerte a konstruktőri bajnoki címet 2008-ban” – idézi Massát az F1i.com szakoldal. „Azóta nagyon sok versenyző megfordult már a csapatnál, de sosem volt meg az az ütőképes autó vagy háttér, ami a győzelemhez kell. Ugyanakkor Fernando hihetetlen munkát végzett 2010-ben, ő azonnal képes volt a világbajnokságért küzdeni, de véleményem szerint az autó nem volt a legjobb. Az utána következő versenyzők, mint Sebastian és Kimi nem tudtak nyerni, mert egyikük mögött sem állt tökéletes csapat. Így hát úgy gondolom, nem minden Seben múlt. Sok versenyt futott, győzni is tudott, mindig a csapattársa előtt volt.”

„Talán a tavalyi év kicsit megváltoztatta a dolgokat, Charles elképesztő dolgot tett. Már gokartos kora óta figyelem őt, megmutatta, hogy egy hatalmas tehetség, és képes arra, hogy bajnokságot nyerjen. Hogy Sebbel mi lesz, az már más kérdés, de ő egy olyan srác, aki csak arra fókuszál, amit akar, bár nem lepődnék meg, ha úgy dönt, hogy abbahagyja a versenyzést.”


Fotó: Ferrari S.p.A


Hozzászólások