Superbike

Razgatlioglu már kapott ajánlatot a MotoGP-ből

A Yamaha gyári Superbike csapatának török versenyzője már felkeltette egyes MotoGP alakulatok figyelmét is, melynek nyomán kapott is királykategóriás ajánlatot – árulta el a 24 éves motoros menedzsere.
Razgatlioglu mentora és egyben menedzsere a legendás Supersport menő Kenan Sofuoglu, aki a speedweek motoros portálnak beszélt arról, hogy pártfogoltjának tulajdonképpen már lett volna lehetősége átnyergelni a MotoGP legnagyobb géposztályába, azonban ezzel egyelőre várni szeretnének. “Már volt érdeklődés Toprak iránt a MotoGP-ből.” – kezdte Sofuoglu. “Egy jó ajánlat volt egy jó csapattól, azonban nekünk 2020-ra a Superbike világbajnokság megnyerése volt a cél.” – magyarázta az ötszörös Supersport világbajnok. Razgatlioglu egyébként kiválóan debütált a Yamahánál, hiszen a tavalyi szezon első versenyét megnyerte Ausztráliában, melyet azonban egy szerencsétlen sérülés követett, azonban az év végi összesítésnél ígyis odaért a negyedik helyre. Háromszor nyert 2020-ban, további hat alkalommal pedig dobogóra tudott állni. “Amennyiben Toprak megnyer mindent a Superbike-ban 2021-ben és kap egy ajánlatot egy gyári MotoGP csapattól, akkor újragondoljuk a terveinket.”
“Ő is szeretne részt venni a Gyorsasági Motoros Világbajnokságon, azonban az eredeti elképzelésünk az, hogy valami történelmit érjünk el számára a Superbike-ban és a sorozat legendájává váljon.” – árulta el Sofuoglu, aki bár a királykategóriában nem, azonban a Moto2-ben kapott lehetőséget, ahol viszont nem igazán jöttek számára az eredmények. A török motoros 2010-ben és 2011-ben versenyzett Suterrel az akkor még 600-as Honda blokkel ellátott Moto2-ben, a két szezon alatt pedig a legjobb eredménye egyetlen harmadik hely volt. A legnagyobb géposztályban talán mondani sem kell, hogy nem volt még török induló, így Razgatlioglu lehetne az első, aki törökként teljes szezont fut a MotoGP-ben. A 2020-as első valenciai nagydíj során felmerült ugyan az ő neve is, mint a COVID-os Rossi helyettese, azonban szponzorációs ütközések miatt (Razgatlioglut a Red Bull támogatja, míg a Yamaha főszponzora a MotoGP-ben a Monster) végül Gerloff kapta a lehetőséget a “Doktor” motorján két szabadedzés erejéig.

Fotó: World Superbike Media


Hozzászólások