Superbike

Redding: “Bla, bla bla…kixxxott bla”

A Superbike világbajnokság 2020-as ezüstérmese arról beszélt, hogy tulajdonképpen nem sokan hittek benne és abban, hogy egyáltalán képes lesz nyerni a Superbike-ban, ő azonban erre alaposan rácáfolt.
“A MotoGP-ben az egyik legjobb motoron kell ülnöd az élmenők között.” – kezdte Redding a speedweek motoros oldalnak tett nyilatkozatát. “Én sosem voltam ilyen helyzetben, azonban a legjobbamat nyújtottam azon, amim volt. A Superbike-ban olyan motor áll a rendelkezésemre, amely képes a győzelemre. Tudok nyerni és a bajnoki címért harcoltam már az első évemben. A brit Superbike-ban egy olyan motoron nyertem futamokat és bajnoki címet, amelyet nem is ismertem. Adják nekem a megfelelő motort és nyerni fogok, ezt megmondhatom. Sajnos a MotoGP-ben ez a lehetőség sosem adatott meg nekem. Tisztában vagyok vele, hogy megvan bennem a küzdőszelllem, ami előrevisz, azonban ha erre nem vagy képest, akkor nehéz lesz ez pedig demoralizál téged.” – mondta Redding, aki sokáig a valaha volt legfiatalabb győztes rekordot tartotta a Gyorsasági Motoros Világbajnokságon, amikor 2008-ban, a 125-ben nyerni tudott. Redding akkor újonc szezonját futotta a MotoGP-ben, az első diadal pedig hazai pályán Doningtonban jött össze neki.
Az angol motoros 2009-ben még szintén a 125-ben szerepelt, majd 2010-től már a Moto2-ben, ahol összesen négy évet húzott le, utolsó szezonjában 2013-ban pedig világbajnoki ezüstérmes szezett. A MotoGP-ben 2014-ben debütált a Gresini Racing Hondáján, majd 2015-ben is Hondán ülve, immáron MarcVDS színekben ment a királykategóriában Ebben az évben gyűjtötte be első MotoGP-s dobogós helyét Misanóban. Ezt két pramac ducatis szezon követte, majd egy apriliás év, amely aztán mondhatni megpecsételte a MotoGP-s karrierjét, ami nem is csoda, hiszen némi túlzással mondva azóta sem sikerült senkinek épkézláb eredményeket kimotoroznia a noaleiek versenygépéből. Ekkor döntött úgy Redding, hogy újra felépíti pályafutását, így 2019-ben a brit Superbike-ban állt rajthoz egy Ducatival. A szigetországi sorozatot azonnal meg is nyerte, ami egyenes út volt számára a Superbike vb-re.
 
“A Superbike-ba egy olyan sorozat bajnokaként érkeztem meg, amelyről senki sem gondolta, hogy meg tudom nyerni. Oké. Aztán ott voltam a Superbike vb-n és ugyanezek az emberek azt mondták, hogy nem leszek képes világbajnoki szinten teljesíteni. Bla, bla bla…ki***ott bla. Másodikként zártam és egészen az utolsó nagydíjig nyitott volt a világbajnoki cím sorsa. Tudom, hogy mire vagyok képes, ezt pedig a körülöttem lévők is tudják. Ebben az évben meglesz az esélyünk arra, hogy elvegyük a bajnoki címet Jonathan Rea-től. Ahhoz, hogy ezt megtegyem, kiegyensúlyozottnak kell lennem, mint ahogy az előző év elején.”

Fotó: MotoGP Media 


Hozzászólások