MotoGP

Új csapatfőnöke szerint Rossi egy élő legenda

A Petronas Yamaha vezetésének eltökélt szándéka, hogy új lendületet és egyben motivációt adva Rossinak próbálják majd konstans módon az élmezőnybe juttatni az olaszt, aki 200. királykategóriás dobogójára pályázik.
“Van egy bizonyos kisugárzása/aurája, mint egy élő legendának, amit szurkolóként imád az ember.” – kezdte lelkesen a Petrons Yamaha tulajdonosa, Razlan Razali. “Amikor először találkoztam vele egy videókonferencia keretein belül, akkor libabőrös lettem. Egymás között az első misanói futamot követően ültünk le. Amikor először látod őt, akkor azt érzed le vagy nyűgözve, hogyha pedig először beszélsz vele, akkor egy kedves emberrel szembesülsz.” – méltatta új versenyzőjét Razlan Razali. A Petronas Yamaha csapatfőnöke, Wilco Zeelenberg nemkülönben igen elismerően beszélt a kilencszeres világbajnokról, akivel némi túlzással élve közvetve már dolgozott együtt, ha lehet így fogalmazni, hiszen a holland szakember Jorge Lorenzo csapatfőnöke is volt még Rossi első yamahás időszakában. “Természetesen nagyon büszkék vagyunk arra, hogy magunknál tudhatjuk Valét, hiszen még mindig ő a sportág legendája, ráadásul én úgy hiszem további jó pár évig az is fog maradni. Ki akarjuk hozni belőle azt a bizonyos extrát, mi pedig minden tőlünk telhetőt el fogunk követni annak érdekében, hogy segítsünk neki visszatérni a dobogóra.” – mondta Zeelenberg.
Megszólalt a Petronas csapatigazgatója, Johan Stiegefelt is, aki még a 250-esek között (1998 és 1999), valamint az 500-ban (2001) is ment abban a mezőnyben, ahol a “Doktor” pályafutása kezdeti legnagyobb sikereit érte el: “Olyasmiről nem álmodozunk, amiről tudjuk, hogy nem várható el. A tőlünk telhető legtöbbet szeretnénk megtenni annak érdekében, hogy jól érezze magát és egy emlékezetes szezonja legyen nálunk.”
 
Mindennek jegyében Razlan Razali elmondta, hogy Rossit vissza akarják vezetni a versenyképesség útjára. “Azt akarjuk, hogy folyamatosan a mezőny elejében legyen. Abban bízunk, hogy sokkal kiegyensúlyozottabb lehet abban a környezetben, amit mi nyújtunk számára. Franky mellett dolgozik majd, akit régóta ismer. Úgy hiszem, hogy a jó és egyben nyugodt környezet fontos, hogy a belső béke meglegyen és élvezni tudja a versenyzést.” Valentino Rossi immáron 42 évesen, 26. világbajnoki szezonjára készülve királykategóriás pályafutása 200. dobogós helyezésére hajt. Egyébként összesen 235 vb pódiummal büszkélkedhet, melyből 115 győzelem. Összesen 414 futamon indult, mellyel abszolút rekorder. 1996-ban debütált a 125-ösök malajziai futamán és még abban az évben megszerezte első győzelmét. Nem kizárt, hogy az idei lesz a “Doktor” utolsó éve, ezáltal elképzelhető, hogy utolsó csapatbemutatója is egyben (legalábbis amin versenyzőként prezentálják), amelyre a Petronas már nagy erőkkel készül, hiszen hétfőn délelőtt 10:30-tól láthatjuk Rossit először új csapata színeiben, a Petronas Racing hivatalos youtube csatornáján.
 

Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások