MotoGP

Veszélyben a szezonzáró portimaói nagydíj (FRISSÍTVE)

A portugál kormány által hozott, illetve tervben lévő intézkedések nyomán elég nagy az esélye, hogy törlik a november 22-re tervezett MotoGP szezonzáró portimaói nagydíjat.
A portugál kormány által tegnap tartott sajtótájékoztatón arról informáltak, hogy veszélyben van a MotoGP szezonzáró viadala. A döntés leginkább attól függ, hogy az elkövetkezendő napokban hogyan alakul a koronavírus helyzet a nyugat-eruópai országban. Mint azt az itthoni hirdatásokban is hallható/olvasható, Európa szerte tombol a virus második hulláma, melynek jegyében sajnos új rekordok dőlnek a fertőzöttek számát illetően, A MotoGP évadzárójat kapcsán a legnagyobb kérdés az, hogy amennyiben törölni kénytelenek, akkor vajob sikerül-e ilyen rövid időn belül pótolni és az adott időpontra más helyszínt találni, vagy pedig a valenciai dupla hétvégével ér majd véget a 2020-as szezon. Valljuk be a lehetőségek elég korlátozottak, hiszen Aragónban már ígyis elég hideg körülmények között kellett az egyes edzéseket teljesítaniük a pilótáknak, ami miatt némiképp ádolgozták a hétvége időbeosztását. Amennyiben tehát Portimao helyett a Dorna szeretne sürgősen másik helyszínt találni, akkor mindenképpen olyan pályára lenne szükség, ahol nem tombola z őszi hűvös idő, amely Valenciában vélhetően ígyis okoz majd nehézségeket. Jelenleg az öreg kontinenst nem hagyja el a MotoGP – természetesen a vírushelyzetbők kifolyólag – itt pedig elég nehézkes lenne olyan versenyhelyszínt találni, ahol novemberben vége felé még viszonylag elfogadható időjárási körülmények a jellemzőek.

FRISSÍTVE 2020.11.01: A portugál kormány által hozott döntés értelmében a szezonzáró nagydíj a tervezettek szerint megrendezésre kerül, azonban ahogyan azt az éved több versenyén is már megszokhattuk, üres lelátókkal, nézők nélkül kerül majd lebonyolításra a versenyhétvége.

Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások