MotoGP

Zarco nem csalódott amiatt, hogy elhagyta a KTM-et

Szerinte a csapatnak pont Brad Binderre volt szüksége a sikerhez.
A 2019-es gyári KTM-hez való igazolásakor Johann Zarco nagy eséllyel azt hitte, hogy ő majd remek eredményeket érhet el egyből az osztrákoknál, azonban nagyjából a szezon közepénél otthagyta őket, és később az Avintia Ducatihoz szerződött. A francia által hajszolt remek eredmény végül csak összejött Brad Binderrel, Zarco viszont nem csalódott amiatt, hogy nem neki sikerült megszereznie azt a bizonyos futamgyőzelmet. Szavait a Motorsport.com és a Crash.net szakoldalak idézik: „Örülök a KTM sikerének, mert Brad meg tudta csinálni, amire én képtelen voltam. Télen rengeteget javultak a motorral, de szerintem az a legfontosabb, hogy neki nem voltak korábban tapasztalatai ezzel a motorral, és teljes friss mentalitással érkezett. Már a harmadik versenyen bizonyított, és Jerezben is elég erős volt. Már akkor is nagy szerencséje volt a többieknek, mert szerintem dobogós helyeket szerezhetett volna. A Cseh Nagydíjon aztán kicsit trükkösebb volt a helyzet a gumikkal, így előnybe került és nyert.”

„Nem bánok semmit, nem érzem, hogy türelmesebbnek kellett volna lennem. Tavaly nagyon szenvedtem ilyenkor, és szabadságra volt szükségem. Úgy éreztem, hogy a semmiért kapok pénzt, és ezt nem voltam képes elfogadni. Elmondtam őszintén a KTM-nek, hogy így érzek, és hogy távozni akarok tőlük. Elég nagy lépés volt, aztán decemberben elmentem a Ducatihoz, ahol valahogy visszajöttek a Moto2-es érzések, mert sokkal magabiztosabb voltam a motorukkal Sepangban és Katarban. Sokkal jobban oda tudtam figyelni magamra.”

„A KTM nagyon örülhet Bradnek, mert a Moto2-ben már bizonyította, hogy egy problémás motorral is tud versenyeket nyerni. Az lehet, hogy a versenygépük is sokat fejlődött, de egy MotoGP-motor sosem lehet tökéletes.”


A francia emellett azért őszintén bevallotta, hogy eléggé kételkedett jelenlegi csapatában: „Szerintem jogom volt kételkedni a csapatban tavaly, mert eléggé szenvedtem, és nem akartam náluk még nagyobb gondba kerülni, hiszen nem igazán értek el erős eredményeket. Viszont azt mondanám, hogy ez inkább egy privátcsapat, nem pedig szatellit, mert nem volt meg a Ducati teljes támogatása. Most már azért jobbak odafigyelnek, és a technikusok, valamint a mérnökök nagyobb szenvedéllyel dolgoznak. Igazából azért nem jöttek eddig jó eredmények, mert hiányzott a büdzsé, és nem mindig a legjobb motorral versenyezhettek. Rendkívül örülök, hogy egy ilyen jó eredményt érhettem el velük, ráadásul ez még jobban javítja a csapattagok kedvét, és még erősebbek leszünk.”

Azért akárhogyan is nézzük, remek eredmény az Avintia színeiben dobogós helyezést elérni, Zarco viszont még inkább szeretne fejlődni: „Javítanom kell a rajtjaimon, mert ezzel sokat veszítek. Néhány kör után úgy éreztem, hogy a féktávokon, és a kanyarokban is tudok közelíteni a többiekre, sőt, még a kanyarkijáratok is jók voltak. Aztán jött néhány hiba. Nem mondhatom azt, hogy sok új dolgot tanultam, de már tökéletesen tudom, hogy mit kell tennünk ahhoz, hogy erősen szerepeljek.”

Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások